Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkisel İlaçlar
Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkisel İlaçlar, kulak çınlamasına son, kulak çınlamasına pratik çözümler. Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkisel İlaçlar.
Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkisel İlaçlar hakkında yazılmış bilgi amaçlı makale. Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkisel İlaçlar makalenin devamında yer almaktadır. Kulak Çınlamasına İyi Gelen Bitkisel İlaçlar hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.
Kulak Çınlaması Tedavisi için Kullanılan Bitkiler
Keten Tohumu : Kulak çınlaması kan akışındaki bozukluğundan ortaya çıkar. Kan akışını düzenlemek için ise en önenli doğal etken Omega-3 tür. Omega-3 yağları vücudun üretemediği, mutlaka dışarıdan besinlerle alınması gereken yağlardır.
Bu yağların bağışıklık sistemini, beynin normal gelişimini, göz ve sinir sisteminin gelişimini destekler. Bunun yanısıra eklemleri, kalp ve damar sağlığını koruma, depresyonu engelleme gibi pek çok faydası vardır. Omega-3 noksanlığı bebeklerden yaşlılara kadar her yaş grubunu etkileyen çok önemli beslenme sorunlarından birisidir. Omega-3 kaynakları hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılır. Bitkisel Omega-3’ü en çok bulunduran besin maddesi keten tohumudur. (kaynak:yemekmutfak com)
Ginkgo Biloba : Günümüzde varlığını sürdüren hiçbir yakın türü veya benzeri bulunmayan, tamamıyla kendine özgü bir ağaçtır. Ginkgo Biloba Türkçe anlamı mabet ağacı olarakta bilinmektedir. Çin tıbbında tedavi yöntemi olarak kullanılan bir tür ağaçtır.
Ancak Ginkgo Biloba nın doğal hali değil Ginkgo Biloba yapraklarıyla hazırlanan tamamen bitkisel birleşimini kullanmanız gerekmektedir.
Ginkgo Biloba ; Alzheimer hastalığının belirtilerini azaltır, kulak çınlamasına (tinnitus) iyi gelir, baş dönmesi bulartı belirtilerine iyi gelir. Belleği korur, cinsel gücü arttırır ve antioksidan etkilidir.
Ayrıca Ginkgo Biloba birleşimi katkılırıyla elde edilen bir başka formül de Ginkgo Forte dir.
Ginkgo Biloba beyine kan akışını arttırır. Kulağa kan akışını arttırır.
Besleyicidir (Gözü besler). Kalbi güçlendirir. Damar açıcıdır. Gibi bir çok faydası olduğu söylenmektedir. (kaynak:hastatv com)
Kulak Çınlaması
Kulak çınlamasının kesin sebebin anlaşılması için sağlık uzmanından destek alınmalıdır, çünkü birden fazla sebebi olabilir. Kulak çınlamasının sebebini uzmanları ikiye ayırmaktadır; psikolojik sebepler, fiziki sebepler.
Fiziki sebepler : Travma, enfeksiyon, alerji, kafadan darbe alma.
Psikolojik Sebepler : Aşırı yorgunluk, uykusuzuluk, hareketsizlik, aşırı süre ve gece geç saatlerde bilgisayar başında kalmak, stres, depresyon.
Kulak Çınlaması için Bazı Tavsiyeler
Düzenli egzersiz. Egzersiz kulak yapılarına kan akışını arttırır. Ama aşırı ekstansiyon pozisyonda boyun tutmak gibi egzersizlerden kaçının.
Daha aktif olun, spor yapın.
Kulak çınlamasına neden olan seslerden uzak durmaya çalışın, gerekirse kulak koruyucu kullanın.
Aspirin, aspirin içeren ürünler, ibuprofen ya da naproksen gibi diğer nonsteroid anti inflamatuar ilaçlar (NSAID) kullanımını sınırlayın.
Stresli ortamlardan uzak durmaya çalışın,
Stres ve yorgunluğu azaltacak meditasyon veya yoga ile ilgilenmeye çalışın.
Sessiz ortamda durmak da kulak çınlamasının rahatsız etmesine neden olabilir, bundan dolayı sesi perdeleyecek hafif müzikler dinleyin.
Kafein, alkol, tüketimini durdurmalısınız.
Sigara ve diğer tütünleri bırakmalısınız. Nikotin alımı kan akışını azaltarak aşırı kulak çınlamasına neden olur.